“Trust Technique Practitioner”, gedragstherapeut Trust Techniek.

Na veel wikken en wegen heb ik dan toch besloten de cursus: Trust Technique Practitioner” te volgen.

Wat mij aantrok in de video’s over James French, was zijn manier van werken, die heel erg aansloot op mijn manier van werken met dieren.

Toen ik me er verder in verdiepte en het zelf begon toe te passen op de eigen dieren, en zag dat het echt effect had, besloot ik de stap te wagen om deze niet goedkope cursus te gaan volgen.

De Trust Technique is een hele zachte techniek, je volgt het tempo van het dier en probeert niets te forceren. En dat is wat bij mij ook erg belangrijk is. De techniek helpt de relatie te versterken tussen het dier en zijn mensen, waardoor een dier zich beter in zijn vel gaat voelen, en daardoor ook de mensen.

Met de Trust Technique breng je een dier tot rust, na eerst jezelf tot rust te hebben gebracht, en dat door middel van mindfulness. Tot nu toe is dat voor mij de enige manier waarop ik mezelf tot rust kan krijgen in het bijzijn van een dier. Zelf heb ik een nogal druk hoofd en eerdere technieken konden me niet goed genoeg helpen, met deze techniek lukt het me wel.

Ik moet eerst de cursus afgemaakt hebben vooraleer ik het kan toepassen tijdens consultaties, en dat is heel normaal natuurlijk. Dus hopelijk lukt het me om binnen een jaar de cursus af te ronden zodat ik van start kan gaan als officiële Trust Technique Practitioner. Ik geef wel af en toe wat uitleg erover zodat mensen al eens zelf kunnen bekijken of het hun ligt of niet.

Als je geïnteresseerd bent om te kijken hoe het werkt en wat het doet, kijk dan hier eens:

https://trust-technique.com/inspiration/tt/59/

Je kan mijn vorderingen en verhalen natuurlijk ook volgen op Facebook.